Jonathan — GVVV

DoorGVVVBoys

mrt 26, 2022

Samenvatting

KIPFILEETJES

De wedstrijd begon op een bijna koninklijke wijze doordat de beide teams elkaar in het kader van FairPlay de handen hadden geschud. Een goede start voor een wedstrijd die luttele minuten na klokslag 8.30 ging aanvangen. Met een magistraal zonnetje boven de keiharde kunstgrasmat mocht Jonathan de aftrap van deze dag verrichten. Jonathan ging direct goed van start en stuurde de bal richting de linksbuiten, die vervolgens de bal afkapte en het centrum wilde inspelen. Sami stond op de goede plek, speelde Victor in, die Oscar weer bereikte en de goed meegelopen Sami verstuurde de bal op de diepgaande Victor die zijn voorzet tot corner zag eindigen. De genomen hoekschop door Mano werd vanaf de 11 meterstip weggekopt en weg verlengd door Jonathan. Mees die goed opgesteld stond, nam de bal aan, dribbelde dat de bal goed voor zijn linker kwam en schoot op doel. De Zeister goalie kreeg de bal niet onder controle en Ibrahim was er als de kipfileetjes bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. 0-1 binnen twee minuten. Dat is nog eens een droomstart!

Een paar zonnestralen later was er via Bram aan onze rechterkant eigen helft een ingooi. Een beetje een scrimmage tussen verschillende  kleuren groen en blauw en uiteindelijk was daar wederom een diepe bal van Sami. De verdediging van Jonathan schatte deze verkeerd in en raakte de bal half. De uitgekomen keeper raakte de bal niet en Dylan net wel en stelde Ibrahim in staat om de bal in het lege doel te schieten. 58 seconden later na de aftrap van de 0-1. Dus al snel binnen 4 minuten een riante 0-2 voorsprong. Jonathan speelde met de allerbeste intenties om zo goed als mogelijk opbouwend voetbal te spelen en dat was mooi om te zien. Ondertussen was het Marinos die de wegsprintende Ibrahim zag gaan. Helaas was het buitenspel. Dus die kans ging teniet, anders was Ibra volledig weg geweest. Een vrije trap in de 7e minuut voor de thuisclub achterin links. De linksback speelt in op zijn keeper en de keeper onderschatte volledig de snelheid van Ibrahim. Een correctie bloktackle was het gevolg en een koud kunstje om daarna te scoren. 0-3. (Zie foto) Daarna een diepe bal op de Zeister rechterkant. Liam pakte deze prima op aan de rand van de 16. De scheidsrechter zag hier een onrechtmatige actie in van onze goalie. (Hands?). De vrije trap leverde niets op.

EASYPEASY”

Het spel was niet goed, de intenties wel. En daar waar we de bal hadden probeerden we snel de voorwaartsen te bereiken. En na een goede ingreep van Oscar op onze rechterkant, stuurde Sami met een leep puntertje Victor de diepte in. Helaas kwam hier geen vervolg op. En daar waar er totaal geen vuiltje aan de lucht leek, speelden wij Jonathan in de kaart door 1x onnodig balverlies op het middenveld 3x defensief achter elkaar mistasten en de spits de kans te geven om te scoren. “Easypeasy”, zei de aanvaller. 1-3. Een beetje een putdeksel op onze neus, maar we riepen dit ook over ons zelf af, aangezien we niet uit de duels bleven en toch weer met vlagen te onrustig waren aan de bal. Kanjers als wij zijn, lieten we ons niet uit het veld slaan. Een goede loopactie van Ruben op links, die zijn man uitkapte, bereikte Ibrahim op de rand van de 16. Zijn schot kwam in de handen van de ‘kiepert’. Daar tegenover stond dat Liam goed klaarstond bij een afgeketste hoekschop die vanaf zo’n 18 meter vrij ingeschoten kon worden. In de 24e minuut kregen we een hoekschop na een goede diepe actie van Victor. Het schot van Oscar uit deze corner gaat nét naast de rechterpaal. Ibrahim verliet het veld en maakte plaats voor Jaylen die er gelukkig weer bij kon zijn. Er gebeurde voor de pauze niks verontRUSTends meer.

FLUWEELZACHT
Ruben ging in de rust er uit en Ibrahim kwam er weer in. En nog even vermelden dat Sven tijdens de warming-up niet fit genoeg bleek om te kunnen spelen. Nadat het spel weer even op gang was probeerden we wat meer te gaan combineren. Dit lukte ons de 1e helft gewoon niet goed genoeg. Wij kregen een vrije trap aan de linkerkant die door Salman ‘hoog in de pot’ werd gegooid. De bal werd in het strafschopgebied vakkundig verlengd door de nummer 11 van Jonathan. Victor stond er achter maar kon niet voldoende onder de bal komen waardoor zijn schot naast het doel ging. Een iets te korte terugspeelbal op Liam kon gelukkig door hem tijdig weg worden geschoten. Onze goalie moest later weer in actie komen bij een scrimmage vlak voor zijn doel. Hij blokte de bal uitstekend. Uit de tegenaanval waren wij niet slim genoeg om hier voordeel uit te trekken door te lang aan de bal te blijven. Erg jammer en onnodig. Uit deze aanval waarbij Dylan de afleidingsmanoeuvre was voor Ibrahim raakte Dylan geblesseerd aan de voet en werd per direct vervangen door Chahid. Aan de zijlijn was er vervolgens een opstootje tussen Victor en zijn directe tegenstander waarmee hij menig duel uitvocht. Het was even fel…maar uiteindelijk viel het mee. Jonathan bleef tot aan het einde geloven in alles wat maar een kans zou kunnen worden. Ook nu weer een diepe bal die ‘last minute’ door Liam weggedoken kon worden. We namen een een uitmuntende pass van Marinos waar van eigen helft waarmee hij Jaylen wegstuurt. Zijn voorzet is strak, laag. Helaas kan Chahid zijn grote teen niet tegen de bal zetten waardoor dit buitenkansje verloren gaat. En wat geen buitenkansje was, maar het wel werd was het volgende: een afvallende bal op de linkerkant van de Zeisternaren werd opgepakt door Oscar die Mano inspeelt. Hij loopt richting het grote vierkante gebied, haalt de bal terug onder zijn voet omdat hij niet kan schieten. Legt de bal fluweelzacht terug op Oscar die op zijn beurt vanaf 25 meter uit stand de bal strak onder de lat schiet. 1-4!!!! Een prachtige treffer.
Jonathan kreeg zelfs nog een goede kans. Een diepe bal werd over onze uitgekomen keeper geschoten. De goed meegelopen Mees kon op de lijn de bal tegenhouden door heel slim vóór de speler te komen waardoor hij niet binnen kon schieten. Bram kon hem daarna te hulp schieten en zo besloten we de wedstrijd met een 1-4 winst.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
26 maart 2022 10:00 Hoofdklasse Q 2022 voorjaar 60'

Door GVVVBoys