Samenvatting

Dat wij vandaag tegen een J013-3 speelden maakte niets uit, want bij de club Jonathan loopt er meer dan voldoende talent rond en zelfs in de ‘3e’ jeugdteams. Een mooi voorbeeld van hoe het kan gaan bij een club die wil opleiden. Afgelopen week is er zeer gericht getraind op het (be)houden van balbezit en ruimte creëren op het middenveld zodat wij weer kunnen gaan voetballen zoals het bedoeld is en dan spelers weer in hun kracht komen te staan. Natuurlijk is er afgelopen week uitvoerig gediscussieerd over het al dan niet ‘omgooien’ of wisselen van posities van bepaalde spelers. Maar het beste is natuurlijk om eerst te kijken waarom die positie niet ingevuld wordt zoals die bedoeld wordt en vooral…hoe kunnen we elkaar helpen op het veld i.p.v. elkaar onnodig in de weg te lopen of ongevraagd elkaars posities over te nemen. Op de foto zie je een zeer bekende oversteekplaats in Liverpool, ditmaal zonder de 4 helden van weleer, maar er zijn niet zomaar meer overeenkomsten tussen een band en een team. Als team is het belangrijk dat je onderling een band creëert om tot prestaties te komen. Anderzijds moet je als band opereren als een team om goed te luisteren naar elkaars kwaliteiten. En Ob-La-di, Ob-La-Da, laat het vandaag ook nog eens de geboortedag zijn van John Lennon, de frontman van de Beatles met als extra quizweetje dat zijn zoon op exact dezelfde dag geboren werd als zijn vader, maar dat terzijde.

‘JANKT’

Jonathan uit, dwars door de kasteeltuin en spelen op het hoofdveld, zo willen we het graag elke week, maar dan wel graag thuis spelend. We begonnen de eerste 30 seconden wat matig, maar pakten dit snel op, door weer snel in balbezit te komen. Het overwicht was aan onze zijde, maar de eerste 5 minuten waren er nog geen kansen te bekennen. Toch was daar ineens Dylan die na een goede pass van Sven een mooie loopactie in kon zetten op de rechterzijde en Marinos kón bedienen en dit dan ook deed. Mano schrok ogenschijnlijk van deze grote kans, want er bleef niets meer over dan een half schotje die de keeper zelfs met de voeten aan kon nemen. Erg jammer. Tot dan toe hadden we het spel prima op orde en onder controle en de coaches merkten dat het spel langzaamaan weer slordiger werd rond de 8e minuut. Spelers merken natuurlijk feilloos wanneer er wat te halen valt in een wedstrijd en wat de kwaliteit is van de tegenstander. Dan lijkt het erop, maar dat wordt nog geanalyseerd, dat we ineens moeten scoren in plaats van de rust te bewaren en te blijven loeren op kansen. Achterin stonden we goed gestaffeld en dat was de coaches niet onopgemerkt gebleven. Hieruit lijkt te blijken dat de veel geoefende spelpatronen goed opgepakt worden door de boys. Na een kwartiertje spelen kan Ibrahim perfect aan de rechterkant doorlopen en wat ontzettend jammer dat het nog niet goed lukt om de ideale voorzet te geven. Hierdoor ging er een mogelijkheid verloren. Een ingooi vlak voor onze dug-out leidt tot balverlies van Jonathan. Ibrahim ontfutselt op prachtige wijze de bal en brengt Dylan in stelling die ff-kes drie man meetrekt naar de achterlijn en er voor kiest om zelf te schieten. Een goede redding was het gevolg. Teleurstelling groot. Afspelen was een ‘must’ tenzij hij die bal á la Lukaku in de bovenhoek ‘jankt’. Maar dat was niet…

UITERSTE KRACHTSINSPANNING

Circa 8 minuutjes voor de rust krijgt Marinos de kans om eens lekker te vuren op het vijandelijke doel. Helaas kwam dit schot niet aan de binnenzijde van de palen terecht. Wellicht was de optie Ibrahim ‘Marinos, Marinos’, ik sta vrij, een iets betere optie op rechts. Altijd weer die keuzes tijdens het spelletje, lastig. In minuut 27 werd het even hectisch binnen de krijtlijnen. Ibrahim ging in de wissel en Ruben kwam erin op de linksbuiten positie, waardoor Victor naar rechts ging. Op datzelfde moment was er een vrije trap voor Jonathan die snel genomen werd. Liam reageerde adequaat, kwam snel zijn doel uit, pakte de bal, maar kreeg geen grip. Uit de scrimmage raakte Mees geblesseerd en haalde Sami met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn. Daar kwamen we even goed weg. Mees kon helaas niet verder omdat hij met bovenbeen en hoofd tegen de paal was gekomen. Ontzettend sneu voor hem, want hij kon sinds een poosje weer eens aantreden in de basis en deed het verdedigend prima! Hopelijk kan hij dinsdag weer trainen. Mees, hou vertrouwen en we weten wat je kan. Snel weer fit worden. Bram kwam erin voor Mees en kort hierop was het alweer rust.

HINT

Beginnend met een compliment in de rust van Erik dat we verdedigend zeer goed stonden. Tikkeltje boos over het feit dat we te zelfzuchtig zijn in de afronding. Dit duel moest gewoon gewonnen worden. Het krachtsverschil werd steeds groter en we moesten ons als team gaan belonen. Marinos ging eruit en Akram kwam er de tweede helft in. De eerste mogelijkheid binnen de 16 meter was voor onze rechtsback Sven. Zijn schot ging voorlangs. De toon was gezet! Wij gingen steeds meer hoog druk zetten en de talenten van Jonathan hadden hier zichtbaar moeite mee. Het was de 33e minuut waarin Oscar uit een hoekschop de bal via een bijzondere actie naast schoot. Later bleek dat hij zichzelf had bezeerd. Doordat de druk hoog bleef kreeg hun keeper de bal niet goed weg. Deze werd goed met de borst opgevangen door Oscar. Het balletje lag direct ‘dood’. Dylan snapte de hint, Oscar begreep Dylan. Dylan trok het zestienmetergebied in. Oscar gaf de bal perfect op maat aan de rechterzijde van Dylan. Toen was het een kwestie van schieten. Goal!! 0-1.

TROTS
In de 42e minuut kwam Oscar naar de kant nadat hij zelf had aangegeven dat het even niet ging met de knie. Goed om in het teambelang zo’n keuze te maken. Ibrahim kwam er weer in. Het kon niet uitblijven. Na een voorzet die de keeper mogelijk had kunnen onderscheppen, ware het niet dat Akram een mooie schijnbeweging in huis zat, waardoor de keeper inhield en Akram daarna de bal binnen kon schieten. Het hoeft niet altijd mooi, maar deze vooractie was zeer functioneel. Goal!! 0-2. Verdedigend hadden we vandaag niks te vrezen. Sami gaf na de wedstrijd aan dat het “fijn was” met Salman in de rug, dat gaf rust. Mooi om terug te horen en een fijn compliment voor onze aanvoerder. In de slotfase kwam Marinos terug het veld in voor de moegestreden Victor die hard had gewerkt. Ook Sami werd in de laatste paar minuten eruit gehaald en het was goed dat hij vandaag weer kon spelen gezien de flinke crash van vorige week. Ibrahim deed in de slotfase wat wij als team vaker mogen doen, als die mogelijkheid er is, schieten met kruit. Zijn afstandsschot was onhoudbaar. De 0-3 een feit. De vreugde bij de treffers werden met het team gevierd en de samenhang naar en met elkaar is groot. We kunnen even trots zijn hoe de boys het hebben opgepakt.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
9 oktober 2021 08:45 Hoofdklasse H 2021-2022 60'

Door GVVVBoys