Wij mochten na een flinke winterstop (lees CL, nee geen Champions League, Corona Lockdown natuurlijk!) weer voor de echte knikkers gaan

spelen. Uiteraard hebben wij niet stilgezeten en hebben wij o.a. geoefend tegen Maarssen 1-0 verlies en vorige week nog tegen tweede divisionist Roda’46. Qua uitslag was de 1-2 nederlaag ‘redelijk’ te accepteren, toch vielen hun 2 goals door een eigen doelpunt van ons en een strafschop tegen. Eerlijk is eerlijk, zij waren een maatje te groot. Toch gaven de beelden van Farid ‘master of video’, ons ook andere inzichten waarbij de technische staf weer flink mee aan de bak kon. En dat zou moeten blijken op de geboortedag van redelijke voetballers zoals Ronaldo en Neymar. Niet iedereen kan tenslotte de beste zijn. Interessant ander feitje is dat André Gustave Citroën (geboren 05-02-1878), de oprichter was van de Citroën fabriek en dat het logo verwijst naar de tandwielen in de fabriek. Citroën heeft zelfs Nederlandse roots! klik op foto tandwiel.

Veters

We beginnen de wedstrijd met Peter als vlaggenist die na de rust afgelost gaat worden door Jessica. Erik sprak voor de wedstrijd al de legendarische woorden, “Dit wordt een hele mooie pot, 2 ploegen die willen voetballen”. De spreekwoordelijke toon was hiermee gezet. Liam speelt Selim in op het middenveld en vanuit daar konden we verder. Even tussendoor te melden dat Peter erg blij was met zijn ‘old school vlag’, die hem er niet van weerhield om scherp te vlaggen. Salman stuurt Jaylen prachtig weg op links, maar helaas kan hij fysiek het duel niet winnen van zijn opponent. Het is vaak nog zoeken wanneer we moeten doordekken, feit is wel dat er veel meer voetbal in zat dan vorige week. En we gaan overwegen of we een contract kunnen afsluiten met een grote leverancier van klittenband, dat we geen spelers meer tijdens de wedstrijd hun veters zien lussen. In minuut 9 en minuut 10 zijn de eerste wapenfeiten te constateren vanuit het Amersfoortse kamp. Één schot gaat naast, de ander kan Liam gemakkelijk oppakken. Mees grijpt goed in langs de zijlijn bij de dug-out met een scherpe sliding op de bal. Dit deed hij in de eerste helft vaak zeer goed. In de verte horen we meiden schreeuwen. Onze GVVV Girls zijn ook aanwezig in Amersfoort, leuk! De wedstrijd was er nog niet naar, maar we kwamen toch op een achterstand. De snelle en behendige nummer 11 soleerde op rechts langs, Mees en Salman de 16 meter in en kon al freewheelend de bal in de linkerhoek schieten. Was totaal onnodig. 1-0 voor Quick. In de 16e minuut passt Chahid een perfecte bal in de diepte op Jaylen. Helaas kan hij oog-in-oog met de keeper niet binnen schieten en de keeper pareert de bal met de benen. Wat een kans! Balen. Jaylen en Dylan waren van kant gewisseld en op rechts kwam Jaylen er makkelijker langs ten opzichte van rechts. Dus waren we iets gevaarlijker qua snelheid. 

“Van Speijk”

Het was goed om waar te nemen dat zodra we in balbezit kwamen, dat de intentie er was om combinatievoetbal te spelen. Selim kwam vandaag dan ook veel meer aan voetballen toe dan de vorige wedstrijd. Dit komt mede doordat de tegenstander combinatievoetbal wil spelen en dat Selim nu vaker koos voor de spelverdeling en dat is precies waar zijn kracht ligt. Anderen beter laten renderen. De keeper van Quick speelt de bal goed in op de centrale, maar Dylan heeft dit door en onderschept de bal en speelt in op Oscar, Victor op Selim, Selim weer op Dylan die op rechts vrij staat. Goede keuze! Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Salman, maar dit schot ging ruim naast. Kort hierna werd Bram gewisseld in de 20e minuut voor Sami, waardoor Mees centraal kwam te staan met Salman en Sami kwam op de linksback positie. Mees blokte niet veel later een bal á la Jan van Speijk, die op 5 februari 1831 koos voor Volk en Vaderland door zijn schip te laten ontploffen en zo voorkwam dat de tegenstander er vandoor ging (met zijn schip). Van Speijk liet hierbij het leven. Nu gebeurde dat niet bij de acties van Mees gelukkig, maar het moraal van dit verhaal is dat er méér gif in de ploeg moet om meer duels te gaan winnen. Daar tegenover mag gezegd worden dat Oscar goed aan het ‘buffelen’ is op het middenveld. Hij gaat altijd de duels scherp in en probeert zo goed als mogelijk weer te kijken naar voetballende oplossingen en zag je vandaag dat hij en Selim elkaar weer beter weten te vinden. Tussendoor was  er nog een schot te noteren van Chahid, waarbij de keeper handelend moest optreden. Ons was nog geen goal gegund, maar wij creëren ook behoorlijk weinig. In minuut 24 kwam Ibrahim in het veld voor Victor. Ibrahim had al een flinke warming-up achter de rug omdat hij vanuit Renswoude naar Veenendaal was komen fietsen. Het vervolg hiervan houden we binnenskamers, maar we konden gelukkig afreizen naar Amersfoort en zodoende kon Ibrahim zijn speelminuten maken. Vlak voor de rust komen we nog even goed weg. Een individuele actie van Ibrahim pakte minder goed uit dan hij hoopte, maar hij had geen rugdekking waardoor Quick zomaar in scoringspositie kon komen. Zij gingen vrij slordig om met deze kans waardoor het harde schot ruim naast onze kruising ging. Even een rust inlassen.

Genoeg met het gedoe

Waar het normaal een hectiek is in de kleedkamer in de rust, was het opmerkelijk stil vandaag. Het leek erop alsof we al ‘afgedroogd’ waren door de tegenstander. Maar met een 1-0 achterstand tegen een gelijkwaardige tegenstander is er nog niet heel veel aan de hand. De tweede helft begon eigenlijk na een paar minuten met een geweldige redding van Liam op een 1 tegen 1 situatie met een “keientrekker” (geuzennaam voor de Amersfoorter). Niet veel later mocht hij nogmaals in actie komen. Het gekke is om te constateren dat de wedstrijd lichtjes bol stond van de gezonde spanning, maar niet omdat er ontstellend veel kansen werden gemist. De beste kans was er voor de Quickies bij de 1-0 voorsprong. Zij kwamen op rechts goed door en konden de bal goed inspelen naar de meegelopen aanvaller die helemaal vrij stond voor het doel. Helaas voor hen, maar fijn voor ons was dat de passing niet accuraat was. De bal ging te snel en te hard voorlangs. We konden blijven hopen op iets meer dan een 1-0 nederlaag. In de 50e minuut ging Sven naar de kant en kwam Bram terug het veld in op de rechtsback positie. En Chahid ging er ook af en Victor kwam ook terug op het middenveld en Ibrahim ging naar de punt van de aanval. Er kwam in de slotfase meer dreiging van ons op hun helft, maar het bleef bij wat kleine plaagstootjes die nooit uitgroeiden tot een enige vorm van een kans. In de 54e minuut besloot Oscar dat het zo genoeg was met het gedoe. Hij speelde Dylan in op rechts, die de bal goed aannam, zijn tegenstander kort wegkapte in de ’16’. Hij legde de bal terug op Oscar die de bal vernietigend uithaalde vanaf de rand van de 16 meter. Vriend, vijand en doelwachter werden compleet verrast door deze pegel en zodoende kon Oscar de bal uit het netje halen 1-1. Alhoewel, de keeper wilde niet echt meewerken met de bal afgeven. De gedrevenheid waarmee Ozzie de bal wilde pakken was mooi! In de extra tijd kregen de GVVVBoys nog twee goede schietkansen (Oscar, Dylan) beide pogingen leverden niets op. Wij kunnen terugkijken op een beter duel dan vorige week. Quick zal meer dan teleurgesteld zijn, want zij hadden de betere opties om deze pot te winnen, zonder dat wij van de mat zijn gespeeld. Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie, dan spelen wij tegen Candia’66

Door GVVVBoys