Dit was de stand voorafgaand aan ons uitduel tegen de Rhenense formatie Candia’66. Zoals zoveel trainers zeggen, “Dit is de meest cruciale wedstrijd”. Nou in dit geval was dat ook zo. Wetende dat DEV Doorn ons in de nek aan het hijgen was met uitslagen van 0-2, 5-0, 10-1. Nu waren wij in de gelukkige omstandigheid dat wij vorige week met 2-1 van deze Doornse club hadden gewonnen. (ook cruciaal, trainer?). DEV speelde thuis tegen het wisselvallig spelende VRC. Dus rekenen op ondersteuning van onze plaatsgenoot, daar moesten we vooral niet op bouwen. Trainer Erik en Chef de Mission Paul hadden tot in den treure besproken hoe Candia bevochten moest worden. De praktijk zou het uitwijzen.

SPLIJTENDE PASS

We begonnen goed met druk zetten. En in de 2e minuut viel er al een schot te noteren van Ibrahim, waar de keeper niet al te veel moeite mee had. Was dit de toon die wij constant wilden zetten? Sven kon vandaag wat vaker mee oplopen en kon zelfs een schot produceren, wat ons niets opleverde. Vandaag was het nationale hoekschoppen dag (7x). De eerste hoekschop van Marinos was prima, maar konden we er niet goed tegenaan lopen. Tussen minuut 7 en 16 golfde het spel op en neer, maar waren we bij balbezit kalm en daar waar er druk op kwam in de as, daar stond Salman als een ‘Virgil’, de ballen rustig aan te nemen. Schijnbeweginkje te ‘pakken’ om daarna het spel weer te verdelen. Met in zijn kielzog Ruben, Mees en Sven die de achterste linie completeerden. Ja het ‘stond’! Onze eigen goalie Liam werd vandaag prima vervangen door de 12-jarige Lyam (JO13-3). Je moet er maar aan gaan staan. Zelf een hele wedstrijd bij zijn eigen team gekeept (2-1 winst) en daarna ‘voor de leeuwen’ gegooid bij ons. Van 2e klasse naar Hoofdklasse! Top Lyam. Grappig detail. Marinos met rugnummer 16 nam in de 16e minuut een corner die hij liever anders had geschoten, maar Oscar dacht daar geheel anders over. De hoog bedachte trap werd een lage en Oscar was degene die daar een kans én een goal van kon maken. Met zijn buitenkantje rechts toucheerde hij de bal in de lange hoek. 0-1 voor de GVVVBoys. Nog een leuk detail: in minuut 22 stonden wij een keer buitenspel, maar Candia ook. Maar dat gold niet voor minuut 23. Salman gaf een splijtende pass op Ibrahim op links. De bal leek door het natte veld door te glijden, maar Ibra nam hem aan de binnenkant, buitenkant rechts aan en kon zo doorlopen richting de zestienmeter van Candia. Daarna was het niet moeilijk voor hem om de 0-2 binnen te schieten. Een aantal minuten hiervoor was er zo’n gelijksoortige situatie waarbij de bal afgeven had moeten worden, dan had Chahid binnen kunnen schieten. Helaas was dat niet het geval, maar de 0-2 stond in deze kwestie in ieder geval op het scorebord. Wij gaven Candia de mogelijkheid om in de slotfase van de 1e helft op ons doel te schieten. Één schot ging naast, de ander moest Lyam handelend optreden en deed dit prima op het natte veld.

IN CONTROL

De rust vond plaats voor de authentieke tribune waar onze trouwe fans gehuisvest waren. Nadat we goed hadden besproken hoe het liep en verder moest konden we weer fris en fruitig de tweede helft in. Nu was het in minuut 35 een hoekschop van Selim die via de kluts weer tot hoekschop gemanoeuvreerd werd. Nu mocht Mano vanaf de andere kant het doen. De inlopende Sven torpedeerde de bal met zijn schedel op de bovenkant van de lat. Ontstellend jammer. Dit had hij wel verdiend na het blessureleed van de afgelopen weken. Kort hierop weer Selim met de cornerbal. Nu ging de bal in de ‘harrewar’ op de rechterpaal. Het zat dus ook niet helemaal mee. Hierna volgden nog 2 hoekschoppen die verder geen gevaar meer opleverde voor de Rhenenaren. Met nog zo’n 19 minuten op de klok was de 0-2 nog niet een type tussenstand waarbij je denkt, “we zijn er al”. Gelukkig was Mees daar met een geweldig diepe bal, waar Ibrahim het nut van inzag om achter aan te gaan. Met een paar verdedigers in de rug, met veel minder snelheid dan onze aanvalsleider ging hij high-speed in een rechte lijn naar de keeper toe. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal met links in het doel. 0-3. Dit voelde goed! Candia kon in minuut 44 een schot lossen waarbij Lyam niet in actie hoefde te komen. En ook na onze derde treffer leek het erop dat we nog wel een keer zouden kunnen scoren. Tussendoor was er nog een goede kans voor Dylan, waarbij zijn schot gepareerd werd door de goalie. Ibrahim kreeg via een mooie combinatie de bal rechts op rand 16m. Hij zag de goed vrijstaande Victor. Deze nam aan. Maakte een prachtige schijnbeweging van links naar zijn rechterbeen en haalde bedeesd en geplaatst uit en de bal verdween buiten het bereik van alles en iedereen tegen de touwen. 0-4. Zit je dan op rozen? Ja dat mag je concluderen. Er waren nog 9 spaarzame minuten te spelen. Kwestie van rustig uitspelen, aangezien we de gehele wedstrijd ‘In Control’ waren.

VAN HET PAADJE

Hoewel deze tekst digitaal is, was er met geen pen te beschrijven wat er allemaal gebeurde in de resterende minuten. We raakten volledig de grip kwijt, op bal, op positie, op tegenstander. Gemakzucht? Toch vermoeidheid door de gehele wedstrijd druk te zetten? Hadden we nog meer door moeten wisselen om de krachten anders, lees wellicht beter, te verdelen? In de 54e minuut scoorde Candia een prachtig doelpunt met een weergaloos afstandsschot. Kan natuurlijk gebeuren, maar niets aan de hand. Amper 3 minuten later stond het 3-4 en leek onze ogenschijnlijk riante winst volledig weggevaagd te worden, door de dadendrang van de rode brigade. Wij waren van het paadje…Een paar spoedwissels om te stabiliseren was nog het enige wat de trainer kon doen. Gelukkig liet de scheidsrechter niet heel lang doorspelen en was er weinig blijdschap te bespeuren bij onze manschappen. De kater van bijna weggeven overheerste en dat siert de boys dan ook wel weer dat ze er even stuk van waren. Nadat we van de schrik waren bekomen in de kleedkamer met de fijne woorden van trainer Erik. “Zet die muziekbox aan en ga de winst vieren”! En het nog fijnere nieuws hoorden we na afloop in het clubhuis van Candia dat naaste concurrent DEV Doorn van onze plaatsgenoot VRC met maar liefst 2-5 op de broek had gekregen. Dat hadden we niet verwacht. Zo werd het toch nog een mooie zaterdag.

INTERNATIONAAL TOERNOOI

Vrijdag 15 april hebben we bij de rode zijde van het Panhuis een prachtig toernooi:

Klik hier voor toernooi informatie

 

Door GVVVBoys