Voor wie het even was ontgaan: 30 oktober (1960) was de geboortedag van de ‘vliegende’ man die de wereld ‘schokte’ met zijn handsbal op het WK van 1986, Diego Armando Maradona. Één jaar eerder op dezelfde dag ging onze eerste Nederlandse astronaut Wubbo Ockels mee de ruimte in. En 44 jaar voordat Maradona wereldberoemd werd met zijn eigen uitspraak “Die goal kwam door toedoen, door de hand van God”, kwam Ad van Toor ter wereld, ook wel bekend als Adriaan van die andere gekke man Bassie.

FASES

We gaan direct met de deur in huis vallen: BAM, amper 1 minuut onderweg en we staan op een 0-1 voorsprong bij de Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging, oftewel in het kort CJVV. We hadden weer afgesproken om vol druk te zetten vanaf de eerste minuut. Nu was dit wat lastig omdat wij de aftrap hadden, maar dat maakt ons eigenlijk ook niet zoveel uit. Gewoon voetballen. Er waren wat verschuivingen binnen de ploeg. Nog even de opstelling voordat we verder gaan naar ons eerste doelpunt: Liam, Sami, Salman, Mees, Bram, Oscar, Selim, Akram, Sven Marinos, Victor. Op de bank Dylan, Ibrahim en Chahid en afwezig: Jaylen en Ruben. 0-1 voor ons doordat Sven (een keer op de rechtsbuiten positie) goed doorging op rechts en de bal teruglegde richting 16 meter. Marinos stemde snel met Oscar af dat hij beter voor de bal stond en Oscar deed een leep overstapje. De uitgekomen doelman kon niet verhinderen dat Marinos al lang had gezien dat hij té ver vóór zijn doel stond. Marinos wipte de bal ineens over de keeper heen in het lege doel. Opzet geslaagd: een snelle goal. Voordat de statistieken al waren bijgewerkt in de Coach Amigo app, kreeg CJVV direct een flinke mogelijkheid. Een diepe bal op hun langste speler en die ging langs onze goalie op. Liam liet zich niet verrassen. Bleef meelopen en kon uiteindelijk het schot keren tot corner. CJVV werd niet echt gevaarlijk maar tot 2x toe konden zij wel de bal goed voor het doel slingeren, maar deze werden hoog uit de lucht geplukt door de Veense goalie. Fases in de 1e helft deden de trainers inzien dat het toch steeds lastig is om niet te diep te gaan staan.

REGENEN

Niet goed ingrijpen aan de linkerkant resulteerde in een flink schot op de vuisten van Liam die de bal alleen kon keren. Uiteindelijk kwam de bal terecht voor de voeten van een CJVV’er die een poeier lanceerde vanaf de uiterste rand van het strafschopgebied. Een prachtige treffer was het gevolg. 1-1 de tussenstand. Dit speelde zich pas af in de 7e minuut. Ruim 14 minuten later kwam Sven wederom gevaarlijk door op een steekbal van Akram. Vermoedelijk had hij iets verder door kunnen lopen, maar hij besloot om te schieten. De goed uitkomende keeper pareerde zijn schot. Jammer, dit had zomaar de 1-2 kúnnen zijn. Het was een rommelige fase waarbij we te diep stonden waarbij de afspraak was om ‘in de bal’ te komen zodat er beter balbezit gehouden kon worden en we daardoor makkelijker zouden kunnen rondspelen. Toch was het Akram die vanuit het niets ineens de bal in de linkerhoek schoot en we zodoende toch wat onverwachts op 1-2 kwamen. Toch was dit wel even prettig op dat moment. In de eerste helft waren er verder niet heel veel spannende momenten te beleven. Het meest spannende was misschien wel of het zou stoppen met regenen, want het hield maar niet op. Een paar minuutjes voor de rust was er nog een schot van Selim maar die kon opgepakt worden door hun keeper. Victor ging kort voor rust eruit voor Ibrahim.

SVENNIE!

In de rust gingen Dylan en Chahid warmlopen. Zij kwamen erin voor Marinos en Oscar. Hoewel het altijd beter kan natuurlijk, waren we niet geheel ontevreden. We hadden ondanks alle ‘dingetjes’, de wedstrijd onder controle. En hoe lekker zou het zijn als je vlak na rust weer snel zou scoren. Nou ontzettend lekker natuurlijk. Aan de linkerkant kregen we een vrije trap die door Akram werd genomen. Blijkbaar vond niemand in het 16-metergebied het de moeite om het stuk imitatieleer aan te raken, inclusief hun keeper niet. Zodoende draaide de bal pardoes in één keer het doel binnen. 1-3. Paul moest met lichte spoed het veld in want Mees was in botsing gekomen met de knie tegen een andere knie. Mees ging er even uit want de wedstrijd was te dynamisch om risico’s te lopen als je niet helemaal okselfris bent. Victor kwam weer in het veld voor hem. Een dieptebal van CJVV zo’n 6 minuten voor het hele uur, kwam door het hart van onze defensie. Salman en Bram stonden even af te wachten, maar de aanvaller bedacht zich niet en ging er snel achteraan. Liam gooide lijf en leven in de strijd en blokte op het middenveld de bal. Daar kwamen we even goed weg. Je merkt wel dat we steeds alert moeten blijven, ook al zit het achterin over het algemeen goed dicht. Een klein foutje kan zomaar grote gevolgen hebben. Helaas moest Sami ook het veld verlaten doordat hij ongelukkig op zijn stuitje was gevallen. Mees kon gelukkig weer het veld in zodat de bezetting op orde bleef. Een paar minuten voor tijd mocht de moegestreden Selim mocht naar de kant en werd door de goed uitgeruste Marinos vervangen. De spreekwoordelijke gifbeker voor CJVV die zich kranig hadden geweerd in dit duel was nog niet leeg. Sven ging bij onze laatste corner weer mee naar voren en hij voelde precies waar de bal ging komen. Het was een kwestie van positie kiezen, inlopen en inknikken die knikker, en zo geschiedde! Sven die scoort!!! Paps en mams die beiden dit keer dit prachtige moment mochten meemaken waren verguld van vreugde. Een prima goal in een prima wedstrijd voor Sven. 1-4. En hoewel zij nog een goede schietkans hadden en deze er niet in ging, was dit wel een wedstrijd die wij moesten winnen om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Leuke anekdote: De laatste 3 wedstrijden scoren wij in de laatste 3 minuten een doelpunt. Lekker Duits!

a.s. zaterdag 6 november spelen we thuis tegen Theole JO13-1 spelend in de 2e divisie. Dit betreft een oefenwedstrijd.

 

#1D325F#1D325F#1D325F

Door GVVVBoys