do. jun 30th, 2022

Op weg naar Rozendaal met als eindstation DVOV. We hadden al eerder tegen hen gespeeld in C-Tijd en we hadden het thuis zeer lastig en zij gingen toen aan de haal met een ruime overwinning. Natuurlijk waren we erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten. In eerste instantie was het knusse clubhuis gesloten en moest de harde kern het doen zonder een bak koffie. Gelukkig werd de noodzaak ingezien van het belang van een goede bak echte koffie en werd er alles op alles gezet door het schoonmaakteam van DVOV om koffie te zetten. Zeer attent en gastvrij. Waarvoor dank. Op naar waar het echt om gaat: Helaas voor onze eerste oefenwedstrijd hadden we meteen flinke mutaties. Chahid, Mees, Sami en Marinos waren afwezig. Daar tegenover stond wederom de komst van Robin die liet zien dat hij prima met ons mee kan. Luttele minuten over 10.30 uur kon de wedstrijd aanvangen nadat er 2 adequate assistent scheidsrechters gevonden waren. Met een ietwat bijzondere vlaggenstok?! in de hand, kon de wedstrijd beginnen. 

DWARSLIGGER

Vanaf de aftrap was al direct zichtbaar wat de intenties waren van DVOV. Vol druk zetten en zo geschiedde. We konden ons er redelijk onderuit spelen. Toch waren de eerste wapenfeiten voor de oranjemannen 3e (schotje) en 6e minuut (iets strakker schot) Liam kon die laatste onschadelijk maken. Amper 2 minuten later viel Jaylen al uit met een voetblessure en hij kwam verder ook niet meer in actie. Dylan kwam erin. Het spel golfde op-en-neer en we konden dit keer goed meekomen. Vlak voor de 1e pauze (20 min) schoot Akram de bal onderkant lat. Helaas voor ons. Ook Ruben kon meer naar voren komen en ook zijn schot had beter verdiend, maar vloog boven de dwarsligger. Na de rust was er weer een offensief voor DVOV. Deze bal ging net naast. En hoewel deze wedstrijd in de eerste 2 blokken niet bol stond van de kansen was het een wedstrijd met veel strijd, pressie, passie en vooral: Wie staat er positioneel goed vandaag? Een schot van Selim werd gered door hun doelman in de 7e minuut van het 2e blok. Inmiddels was Ruben gewisseld voor Robin. Een linkspoot voor een linkspoot. Vlak voor het einde van blok 2 een schot van Akram. Wederom goed ingrijpen van hun keeper. Weer geen doelpunt dus. Dylan kreeg de grootste kans. Hij ontdeed zich eindelijk een keer van zijn zeer sterke bewaker (is hij al gescout?), kwam een andere verdediger tegen, kapte die goed uit en de gehele linkerhoek lag open voor het binnenschieten. Dit deed hij dan ook…bijna, maar de bal ging niet binnen, maar naast de paal. Wat volgde was een enorme teleurstelling.

SLIMMER

Het tweede blok deden we het prima tegen deze goede tegenstander. Het laatste blok zou blijken of we het hoge tempo vol zouden kunnen houden. Victor mocht even bijkomen en Ruben nam de open plek weer in. Toch zag je dat de vermoeidheid toe begon te slaan bij vele spelers. Ballen kwamen niet lekker meer aan, te snel instappen. En de tegenstander die ook nog de bal goed bleef rondspelen, die fysiek de duels slimmer ingingen. Maar hé dat geeft niks. Er moeten altijd punten blijven om aan te werken, anders heeft de trainer geen werk meer. Een klein logisch gevolg was dat we toch op een 1-0 achterstand kwamen. Hierna volgden scrimmages voor ons doel die o.a. door een prachtige gestrekte redding van Liam en een goede positie op de lijn door Bram, teniet werden gedaan. En de wedstrijd duurde voor ons een fractie te lang. Zij maakten ook nog de 2-0 en bij ons was daarna de pap op. Positief: kunnen we zeker terugkijken op twee goede eerste blokken waarin we prima mee konden komen. En die conditie…tja…daar moet nog een beetje aan gesleuteld worden. Tot de volgende keer!


Door GVVVBoys