Laten we dit verslag beginnen met feitelijke feiten die wederom meer met elkaar gemeen hebben dan je zou verwachten, als je dit verslag niet zou lezen. Nou daar gaan we:

Exact 14 jaar geleden op 23 oktober werd het grote sportmerk Umbro voor een slordige 408 miljoen euro overgenomen door Nike. Umbro behoudt wel de merknaam. Nu wil het feit dat Ronald Koeman op 23 oktober 2017 ontslagen werd als coach van Everton. Everton speelde dat seizoen nog in de Umbro shirts. Voormalig doelman Sander Westerveld (23-10-1974) speelde ook nog één seizoen voor Everton. Wat is de grootst gemene deler? GVVV speelt ook in het blauw en Johan Cruijff (nr.14) zou trots zijn geweest op het feit dat de boys plezier uitstraalden en het publiek willen vermaken met goed voetbal. Maar over naar het verslag.

DRIBBELKONING

CDW begon aan de aftrap onder de bezielende leiding van scheidsrechter Chris en assistent scheidsrechter Chris (geen speld tussen te krijgen). De boys gingen direct hoog druk zetten en binnen 31 seconden hadden wij al de bal overgenomen. Het was direct jammer dat we in balbezit veel te kort op elkaar stonden zodat er te weinig ruimte ontstaat voor de ander om een actie in te zetten. Het eerste schot van Oscar vond plaats na ruim 1 minuut. De keeper kon deze makkelijk pakken. De uittrap van hun keeper was op maat. Toch kregen wij het goed voor elkaar om binnen 10 seconden weer de bal te veroveren op het middenveld. Het was Sami die in combi met Oscar de bal kon controleren. Aandachtspunt: veld breed houden in balbezit. En hoewel de trainer hier vaak op hamert lukt het vaak nog niet. Daartegenover staat wel iets heel positiefs. We kunnen zeer goed voetballen in kleine ruimtes. In de 3e minuut komt Ibrahim lekker naar binnen en schiet randje ’16’. Een rollertje. De keeper controleert makkelijk de rolbal. Zeker in de beginfase combineerden we prima. In de 7e minuut kwam de opbouw voor het eerst doelpunt. CDW verspeelde de bal rond onze zestien door goed druk zetten van Bram en Victor. Akram pikte de bal op, speelde de bal vóór ons doel langs over de vijf meter lijn. De bal had veel vaart waardoor de aanvaller er niet bij kon en Sven de bal op rechts kon oppakken. Sven speelde Ibrahim in die de bal even van zijn voet liet springen. CDW wilde de bal terugspelen, maar de attente Oscar pikte de bal op rond onze dug-out. Ibrahim begreep de hint en ging diep. Oscar gaf de bal goed mee. Wat volgde was een flinke sprint van dribbelkoning Ibra. Kwestie van bal aan de voet, de 16 inlopen en schieten vanaf elf meter schuin voor het doel aan de rechterkant. Keeper gestrekt, bal in de zijkant van het linkernetje 1-0! Dit is wat we wilden en afgesproken hadden als team! Hoog druk zetten. 

Á LA JC

Na de aftrap van CDW waren we binnen 12 seconden weer in balbezit (ingooi). Vanwege buitenspel CDW nam Salman een vrije trap op eigen helft en zijn trap is écht een wapen. Hij bedacht zich niet en lanceerde Ibra. Helaas kwam hier verder niets uit. In de 10e minuut was er zo’n momentje wat eruit moet. De vrije trap van CDW aan de tribunezijde net op eigen helft werd over onze defensie geschoten. Bram was gelukkig op tijd om de bal op Liam te spelen, alleen een tipje te kort. De doorgelopen CeeDeeWeese aanvaller kreeg de bal voor de voeten en gelukkig kon Liam hem naar buiten drukken en schoot hij naast. Pfff. Even een angstig momentje. Een vrije trap van CDW niet veel later op 24,7 meter van ons doel leverde niets spannends op. De uittrap van onze goalie werd direct verlengd door Akram waardoor Victor vrije doorgang had naar het doel. De gang er naar toe was lang. En Victor was qua snelheid niet opgewassen tegen de boomlange verdediger (benen 20 cm langer). Een klein schouderbeukje en CDW had weer balbezit. Doeltrap CDW. Bram pikt heel snel de bal op, speelt Oscar in, die ‘in de bal’ komt. Oscar draait een fractie terug, ziet Akram doorlopen en met een simpele voetbeweging á la JC (buitenkantje rechts) speelt hij hem in. Akram dribbelt richting de kopcirkel. Het was vele malen handiger geweest als Dylan en Ibrahim meer ruimte hadden gemaakt voor Akram zodat de steekbal kon komen en één van beide direct voor de keeper uit konden komen. Gemiste kans!

Op links moest Mees tot 2x toe adequaat ingrijpen om een aanval onschadelijk te maken. En een sterke ingreep van Salman precies op het middenveld betekende balbezit voor Victor op links. Hij ziet Dylan centraal naar binnen komen en speelt hem in. Dylan neemt aan, speelt Oscar in. Oscar ziet de opgekomen Sven aankomen. Sven pegelt hard, maar helaas naast het doel. Sven ingooi op rechts op Ibrahim. Ibrahim kaatst op Sven. Sven speelt Akram in die slim de bal door zijn benen laat lopen en de verdediger fopt. Akram loopt via de achterlijn door naar de 5-meter lijn en legt af op de goed meegelopen Victor. Deze schiet vanaf de 5 meter lijn de bal in het lege doel. 2-0. Mooie teamspel wederom. Meteen na de aftrap van CDW weer hoog druk vanuit ons. Het lukt ons dit keer niet om in balbezit te komen. De lange trap die daarop volgt beland wederom achter onze defensie. Bram, Salman en Mees kunnen deze snelle speler niet bijhouden. Hij behoudt het overzicht en met een simpele beweging speelt hij zijn collega in. Die neemt rustig aan het schiet de bal in de linkerhoek. Liam moet volledig gestrekt gaan om de bal te pareren. Ook in tweede instantie kan hij de bal in bezit krijgen. Niet veel momenten later tikt Akram de bal nét weg voor een CDW speler en zoekt de combi met Dylan. Dylan begrijpt en passt door. Akram steekt de bal tussen de twee verdedigers door en Ibrahim hoeft alleen maar aan te halen. Doet dit ook. De keeper redt fantastisch! Dat mag ook gezegd worden. De corner die geen corner meer werd, werd ingeleid door een volley van Akram die van de lijn werd gehaald. Even rust pakken.

STUK LEER

CDW ging direct druk zetten op ons bij de aftrap van de tweede helft. Via Sami, Salman, Ibrahim en Oscar voetbalden wij ons er prima onderuit. Zodra CDW in balbezit kwam probeerden zij meer te voetballen en dat kwam ook omdat wij voorin niet goed stonden bij de afvallende ballen. Daardoor konden zij prima counteren. Zij konden in de 2e minuut gelijk komen. Vanuit een corner van ons schakelden zij supersnelletjes om. De dieptepass was niet goed van CDW, maar Salman kon de bal niet goed onder controle krijgen zodat CDW op rechts wederom in balbezit kwam. Feit is wel dat zij gelukkig voor ons niet snel genoeg handelden, want er stonden 2 man vrij voor Liam. De bal kwam wel aan bij de 5 meter, het schot wat te krachteloos om Liam te verrassen. Goed om te zien dat we daarna wel direct breed gingen staan voor de opbouw. Dat is weer een mooi aanknopingspunt. Zonde dat de pass van Ibrahim niet de lucht inging, anders was Dylan zijn pad volledig vrij richting de keeper. En hoewel het er in dit verslag misschien op kan lijken dat de kansen die CDW krijgt volledig te wijten zijn aan de defensie, is dit zeker niet het geval. In meerdere gevallen wordt er voorin of op het middenveld balverlies geleden en staan we niet goed opgesteld en worden we verrast en dat mag natuurlijk ook niet. Maar dat is voetbal en als we nu al profs waren dan maakten we geen?! Lees: minder foutjes. We zitten in een meer dan geweldig proces met elkaar en we maken stappen, daar gaat het om. In de 9e minuut een goede ‘vluchtpoging’ van CDW. Na een hele goede individuele actie en dito kapbeweging schoot de aanvaller het geplastificeerde stuk leer, naast de rechterpaal. Een beste kans, zou ik zo zeggen. Dylan scoorde bijna met zijn bips, doordat hij goed doorliep op de doelman. De bal ging net naast het doel. We kregen doelpunt nummer drie nogal in de schoot geworpen. De CDW goalie schoot de doeltrap zomaar in de voeten van Ibrahim die rechts op punt 16 stond te wachten. Onze doelgerichte aanvaller dribbelde naar binnen, kapte de verdediger uit en schoot met links in de linkerhoek. De keeper tastte mis. De ingelopen verdediger zeker niet! Die schoot de bal in eigen doel. 3-0. 

VOORSPELLING

Onze vleugelspelers hadden het lastig vandaag. Dus werd er vooral in dienst van de ploeg gespeeld, wat zeker niet verkeerd is. In de 46e minuut gingen we 3 man wisselen. Oscar, Ibrahim en Bram verlieten de heilige grond. Marinos, Ruben en goalgetter Chahid kwamen in de ploeg. Op dat moment was al zichtbaar dat Sven niet helemaal okselfris meer was. Deze wissel zou er ook nog aankomen. 12 minuten voor tijd weer een zware mogelijkheid voor de Wijk bij Duurstedelingen. 1:1 met Liam wisten ze deze ook niet te verzilveren. De bal verdween weer net naast de rechterpaal. Met nog vier spaarzame minuten op de klok ging Dylan op rechts de strijd aan zoals we hem kennen. Trekken, sleuren en ‘opeens’ is hij erdoor. Op de achterlijn dribbelend lepelde hij de bal vanaf zijkant rand 5-metergebied de bal bij de 2e paal. Chahid stond goed, kopte goed, maar net niet goed genoeg. De bal stuiterde onderkant lat net voor de lijn het veld weer in. Wat een domper voor hem. Hij baalde echt. Trainer Erik had voor de wedstrijd al de voorspelling gedaan (aan een andere coach), dat Chahid zou scoren. Toch was het niet Chahid die scoorde. Vanaf de rechterflank (Victor), voorzet, weggewerkt door CDW, opgepikt door Sami die direct vanaf 21 meter voor het doel Marinos inspeelde die in het keepersgebied stond. Aanname die even van zijn voet afsprong, doorjagen, blokken en hard aanhalen. 4-0 door Marinos dus. Een zeer ongelukkig moment voor Mees die de bal hard weg wilde schieten voor ons doel langs. Waar hij in zijn hoofd had, hard/hoog/weg. Werd het hard/laag/doelpunt CDW. 4-1. Ontzettend balen voor hem. Maar ook dit hoort bij voetbal. 

Had ik al gezegd dat voetbal het mooiste teamspel is in sport? Scheidsrechter Chris liet zijn klokje nog even wat langer doortikken. Vermoedelijk door de wat langere theepauze? Dit zorgde er wel voor dat de voorspelling van trainer Erik uitkwam. En u raadt het al…Corner in blessuretijd door Marinos. De keeper pakt hem klem. Nee toch niet! En daar is ‘tie dan’. Chahiddddddddd!!!!! 5-1. Van dichtbij als een echte spits knalt hij de bal tegen de touwen. Iedereen is heel blij voor hem. Trainer Erik weer een voorspelling rijker. Luttele seconden later het eindsignaal. Maar niet voordat we het volgende hebben uitgesproken. De man die vandaag onopvallend aanwezig was, was in de ogen van de coaches Sami. Die de nummer 6 positie mocht bekleden. Hij kwam, zocht en overzag de situaties, bleef kalm, zocht de ruimtes en coachte zijn teamgenoten en kleunde erin om balbezit te krijgen en te houden. Dit doet overigens niets af aan de prestaties van de anderen.Want er is gestreden op alle fronten #trots

Door GVVVBoys