Afgelopen week was een lange sportieve week met dinsdag een aangepaste training, woensdag een wedstrijd tegen CDW, donderdag een training die vooral gebaseerd was op de aanval en met name het ‘zoeken’ naar de ruimtes, zodra wij in balbezit komen. De wedstrijd tegen CDW afgelopen woensdag werd gewonnen met 1-0 door een tergend langzame bal van Chahid, die goed in de hoek was gekopt. Deze goal viel 9 minuten voor tijd en kwam als een verlossing. Dit betekende voor de  3e keer op rij winst (VRC 0-3) (Jonathan 1-4) (CDW 1-0). In de najaarscompetitie waren we echt nog aan het zoeken naar elkaar, naar onze posities, de manier van lopen, omschakeling enz. Nu in het voorjaar zie je langzaamaan dat waar op getraind wordt, stukje bij beetje terugkomt tijdens de wedstrijden. Het is niet meer op 1 hand te tellen hoe vaak wij tegen DEV Doorn hebben gespeeld. De KNVB heeft het tot dusver altijd voor elkaar gekregen dat wij mochten afreizen naar Doorn, tot vandaag! Het vorige duel tegen hen eindigde in een 1-1, waarbij wij voornamelijk in de 1e helft onze kansen hadden moeten benutten om toch tot winst te komen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Thuis op het vertrouwde centre court. Afwezig: Selim, Victor, Akram. Opstelling: Liam, Mees, Ruben, Salman, Sven, Sami, Oscar, Marinos, Ibrahim, Chahid, Dylan. Reserves: Bram, Jaylen.

AFSTANDSPOEIER

DEV begon aan de aftrap en gingen meteen diep. De 1e bal kaatste af, vervolgens ging de 2e bal ook diep. De ingooi leverde niets op en de uitbraak van Ibrahim hierna ook niet. De bal werd via hun middenveld doorgestuurd richting onze 16 en daar werd hun aanvaller licht aangeraakt wat een vrije trap opleverde recht voor ons doel op 20 meter. De bal zwaaide 4 meter af. In de beginfase leek het echt op aftasten. Wij wilden te snel de lange bal hanteren, maar dat viel niet altijd goed uit. Het eerste wapenfeit vanuit GVVV was een flinke afstandspoeier van Mees die gedragen door de wind over/naast het doel zeilde. Het was niets meer dan een dappere poging. Beide teams konden de bal nog geen 10 seconden in de ploeg houden waardoor het spel wel op en neer golfde, maar er daardoor wel slordig uitzag. En daar was opeens Salman met de diepe bal, waar Ibrahim wel een kans in zag. Ibra ging achter de bal aan en omspeelde de keeper aan de rechterkant, waar achteraf gezien de linkerkant beter was, aangezien de robuuste verdediger daarna Ibra de pas afsneed en de aanval onschadelijk maakte. Kort hierop was het Ruben die Mees goed rugdekking gaf in het strafschopgebied zodat er geen kans ontstond voor de Doornaren. Vanuit een ingooi voor DEV aan hun linkerkant op eigen helft produceerden zij een dieptebal waarbij wij niet goed stonden. Er was geen +1 situatie c.q. rugdekking waardoor de aanvaller plots in een 1:1 met Liam kwam te staan. En hoewel Liam een lichte gok waagde waar de bal zou komen, schoot de aanvaller de bal tegen de benen van onze goalie. Daar kwamen we goed weg! Een corner was er één zonder verdere gevolgen.

BEHEERST

De eerste helft zat er bijna op voordat we met de brilstand konden gaan rusten. Het was tot dusver geen wedstrijd met vele kansen. DEV voetbalde iets meer dan wij, daartegenover stonden wij achterin, los van die ene kans, goed opgesteld. Sami kon de bal niet goed kwijt rond kopcirkel, dus speelde hij terug op Liam. Salman en Ruben zakten in, waardoor de bal via Salman en daarna Ruben weer opgebouwd kon worden. Ruben durfde het aan om Marinos in te spelen centraal op het middenveld. Mano nam aan, controleerde, kon niet vooruit dus weer even terug op Salman. Op zijn beurt speelde hij Sven in op rechts die Dylan bediende die langs de lijn stond bij de Doornse dug-out. Met een prachtige rechts-links voetbeweging was hij weg bij directe tegenstander en sneed naar binnen. Liep een flink aantal meters door en speelde de op rechts meegelopen Chahid aan. Chahid kapte zijn tegenstander uit en zag de goed vrijgelopen Marinos rond de penaltystip vrijstaan. Marinos hoefde niet na te denken en schoot de bal beheerst in de linker benedenhoek buiten het bereik van de duikende goalie. BAM! 1-0 op slag van rust. Altijd lekker.

TRUCJE

Het kon niet anders dan dat DEV op gelijke hoogte ging komen in de 32e minuut. Een aanval van hen op de rechterzijde stelde de aanvaller in staat om vanaf ca. 11 meter de bal onhoudbaar binnen te schieten. Onhoudbaar was het zeker omdat de bal éen meter langs de paal ging en er niets meer overbleef dan een doeltrap voor GVVV. Dit was met recht een 100% kans te noemen. Drie minuutjes later was er een schot van Ibra dat net voorlangs het doel ging. Hierna was het de beurt aan Marinos die vanuit een zeer goede voorzet van Ibra de bal direct op de pantoffel nam. Helaas hoog over, maar wat nam hij hem lekker zeg! Dit was wederom een actie vanaf 11 meter. Het zat hem vandaag in de 11 meters blijkbaar. Als 11 meter lastig is dan probeer je het toch gewoon vanaf 20 meter? Ook deze poging van DEV ging er niet in, maar toucheerde wel de bovenkant van de lat bij ons, dus weer een stapje dichterbij hun doel, ehm…ons doel…Maar vooral hun doel om te scoren, om het simpel te houden. In de 41e minuut kreeg de Doornse goalie een terugspeelbal waarbij hij 2 opties had om in te spelen. Hij twijfelde te lang en dit gaf Ibrahim het sein om vol druk te zetten. De keeper wilde de bal onder de voet terughalen, maar dit trucje werd doorzien. Daarna was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te leggen. 2-0 voor GVVVBoys! Sven raakte kort hierna geblesseerd en moest het veld verlaten. Bram kwam in zijn plek. Door de vermoeidheid en het verkeerd omschakelen geven wij op een gevaarlijke plek een vrije trap weg, die bijna logischerwijs ook weer ruim naast ons doel verdween.

GRENSRECHTER

DEV had vandaag de pech (en wij geluk) dat het schietvizier niet op scherp stond. De vrije trap ging wederom ruim naast. Jaylen was er inmiddels ingekomen voor Marinos. Met nog 9 minuten op de klok schoot DEV nogmaals een keertje op de lat en de bal stuiterde weer het veld in, zonder gevolgen voor ons. De Doornse formatie bleef aandringen en wederom via de achterlijn kwamen ze bij de snelle voeten van Liam uit waardoor zij een corner kregen. Onze grensrechter had allang gevlagd dat de bal over de achterlijn was. De scheidsrechter had dit anders waargenomen en liet de situatie doorgaan zonder de grens te raadplegen. Vooruit dan maar: de hoekschop dus. De bal werd goed naar de tweede paal geslingerd waar hij goed werd binnengelokt door de langste man van het veld. 2-1 met nog 5 officiële speelminuten. Onze speedy Jaylen werd met een perfecte diepe bal van Ozzie weggestuurd. Helaas ging zijn diagonale schot nipt voorlangs. Sami werd in de slotfase nog gewisseld en kon Mano nog wat extra minuten pakken na zijn rustmoment. Drie minuten voor tijd wederom een mogelijkheid voor het DEV’se kamp. Een vrije trap zeilt over onze achterhoede waarbij Liam zichzelf voor de voeten werpt van de aanvaller en in tweede instantie de bal kan klemmen. Het spel bleef op en neer gaan, maar na ruim 62 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de vreugde intens groot vanwege het behaalde resultaat de 3 punten.

 

Door GVVVBoys