Zaterdag 19 februari was het dan eindelijk zover. Nadat storm Eunice een GVVV boom had geveld en de onderhoudsmedewerkers druk bezig waren om van één omgewaaide boom, 40 takken te maken konden we overgaan naar wat al een flinke poos op de agenda stond: een teamfoto! Maar niet zomaar een teamfoto. Nee, we konden eindelijk met het gehele team poseren in de nieuwe trainingspakken die gesponsord waren door HENDRIKS PLAATBEWERKING – ONDERDEEL VAN DE HENDRIKS GROEP. Een hele mond vol, maar dat past ook goed bij een selectie van 16 ‘man’. Uiteraard bedanken we hierbij het bedrijf HENDRIKS PLAATBEWERKING voor de prachtige trainingspakken waardoor wij met een krachtigere uitstraling de wedstrijden in kunnen gaan. Zulke prachtige initiatieven komen altijd tot stand door mensen die belangeloos iets voor een ander willen doen. Hierbij nog een speciaal bedankje voor Jack Anbeek, initiatiefnemer richting Hendriks Plaatbewerking. En Peter Anbeek voor het coördineren en aanleveren van de prachtige trainingspakken. En alsof dat alles is: Nee! Ook hoofdtrainer Erik Warnar en assistent coach Paul Verbaarschott zijn volledig in het nieuw gestoken door RUNNERSWORLD NIJMEGEN. Wij bedanken RUNNERSWORLD NIJMEGEN in de persoon van Peter Anbeek heel hartelijk hiervoor. 

WEINIG DOORBEWOGEN

Nadat scheidsrechter Simon de beide teams in het kader van sportiviteit de handen had laten schudden en de hoekvlaggen geïnstalleerd waren door Paul en Jaylen, kon het eerste fluitsignaal aanvangen. Theole had de toss gewonnen en had de aftrap. We probeerden direct druk te zetten, maar zodra we even in balbezit kwamen was het slordig en verloren we snel de bal. Hun eerste aanval stuitte op niks doordat Ruben goed stond opgesteld. Ibrahim kon snel daarna op links ervandoor maar werd halverwege hun helft rond de zijlijn gestuit. De vrije trap kwam uiteindelijk bij Victor terecht en 2 meter binnen de 16 vond zijn schot de handen van de keeper. We kwamen niet in ons spel, doordat er veel te weinig bewogen werd en als je tegen een tegenstander speelt die constant in beweging is en ook nog eens fel is in alle duels, dan heb je een pittige wedstrijd. Hun nummer 15 kwam in de 9e minuut goed door via onze rechterkant na een verre ingooi. Mees ging er op af, Bram rugdekking. De bal werd teruggelegd en er stonden 4 Theolers volledig vrij om binnen te schieten. Liam kan prachtig redding brengen. Hun kopbal uit de corner leverde niets op. 

VERBOUWEREERDE GVVV’ERS

Tussen minuut 10 en 15 waren er weinig spannende dingen gebeurd. Theole had 2 schietmogelijkheden gehad waarvan 1 naast en 1 in de handen van Liam. In de 18e minuut werd er door ons balverlies geleden op driekwart van hun helft. Uit de snelle omschakeling via 2x een één-tweetje kwam de aanvaller van Theole oog in oog te staan in de 16 meter met Sven, Bram Sami en Mees. Hij kreeg het voor elkaar om de bal alsnog mooi in de rechterbovenhoek te schieten. Een prima goal, maar totaal onnodig. 0-1. Erik geeft vlak voor de aftrap het sein “aannemen en spelen”. Na 11 seconden zijn we de bal alweer kwijt aan Theole door een verkeerde keuze qua inspeelpass. In de 21e minuut een hachelijk moment voor de keeper van Theole. Hij krijgt de bal teruggespeeld maar rekent niet op de snelheid van Ibrahim. Ibra blokt de bal, maar de keeper kan ternauwernood op de bal duiken. Gevaar geweken voor de Tielse doelman. Vanuit een ingooi aan de rechterkant van Theole wordt de bal eerst verlengd en vervolgens over 5 schijven belandde de bal bij een inlopende Tielenaar. Hij wist wel raad met dit buitenkansje randje 16. Hij schoot de bal laag hard binnen in de linkerhoek achter onze goalie en 4 verbouwereerde GVVV’ers achterlatend. 0-2. Wat restte voor de rust was nog 1 minuut speeltijd en konden we bekomen van deze deceptie.

FLYING SIDEKICK

De tweede helft moesten wij zeker uit een ander vaatje gaan tappen om nog wat recht te zetten. De aftrap was aan ons. Hoewel we met de allerbeste intenties weer naar buiten kwamen, waren we na de aftrap na 16 seconden de bal alweer kwijt. Dit is wel erg lastig voetballen als je de bal niet in het team kan houden. Wederom vanuit een ingooi wordt Theole gevaarlijk. Zij kwamen over links door en konden de bal kalm het strafschopgebied inspelen. De bal kwam terecht bij hun rechteraanvaller die vrij in kon schieten. Liam spurtte zijn goal uit en blokte op geweldige wijze de bal. We waren helaas weer niet alert van onze positie en waar de tegenstander zich bevond. Uit een aanval over rechts met Victor kwam de bal na een wegkopbal terecht bij de zojuist ingekomen Akram. Die schoot hoog over. Het spel golfde op en neer met Theole dat steeds als winnaar uit de strijd kwam. Een goede actie van Dylan op rechts zorgde ervoor dat Victor een schot kon lossen op doel. Helaas te weinig kracht om de keeper in verlegenheid te brengen. Een vrije trap net op de helft van Theole belandde in ons achterveld. twee spelers van de Tielse vereniging stonden volledig vrij voor Liam. Onze allerlaatste man kon d.m.v. een soort van flying sidekick c.q. sliding de bal wegschieten. Toch kon hij niet voorkomen dat Tiel in de rebound in balbezit kwam en alsnog de bal over hem in het lege doel kon schieten. 0-3 in de 43e minuut. Gezien het spelbeeld niet onterecht, zij vochten als leeuwen voor elke kunstgras centimeter. 

“ANDERE LIST”

In de 47e minuut kregen wij een hoekschop mee op links. De goed indraaiende bal werd eerst weg gekopt. De bal ging recht omhoog. Onze gelegenheidsaanvoerder Oscar kon met een halve hak omhaal de bal in de hoek krijgen waardoor de stand op 1-3 kwam te staan. Snel de bal pakken en weer door! Enkele momenten later was er een soort van combi tussen Akram en Oscar waarbij de laatste onreglementair ten val werd gebracht, recht voor het doel op de zestienmeterlijn. Akram ontfermde zich over de bal. Nadat de scheids had gefloten was de Tielse muur al uitgelopen. Gevolg was dat de vrije trap hoog over ging. De scheidsrechter liet de vrije trap niet overnemen. Dit moeten we accepteren, of wellicht volgende keer een andere ‘list’ bedenken tijdens de aanloop. Ook hierna was er nog een goede mogelijkheid om tot scoren te komen. Weer een goede actie van Dylan op rechts met een op maat gegeven voorzet op Ibrahim die de bal in de handen van de keeper kopte. Jammer! We moeten voor vandaag constateren dat het niet goed genoeg was. Er was een te groot verschil in beleving, passie, aannames en positioneel goed staan ten opzichte van vorige week. Dat is een feitelijke constatering. Als team hebben we het niet goed gedaan, terwijl wij dit zeker wel kunnen. Een klassieke uitspraak is dan ook “Uithuilen…en weer doorgaan”. 

Door GVVVBoys