Met het avondlicht in de morgen begonnen we de warming-up. Maar niet voordat trainer Erik de punten nog eens aangestipt had tijdens de wedstrijdbespreking. Dit duel was voorafgaand al erg ‘levend’ omdat VRC natuurlijk onze plaatsgenoot is en sommige jongens in ons team in de klas en/of school zitten bij enkele Veenendaalse Racing Clubbers. Grootste voordeel is dat Erik dat dilemma niet had en onbevangen dit duel in kon gaan. Kort nog even samenvattend dat de vorige 2 duels ons 1 punt heeft opgeleverd. Thuis op de woensdagavond tegen Woudenberg 0-2 verlies en vorige week zaterdag 1-1 in en tegen DEV Doorn. Daarmee is ook veel gezegd want hoewel de jongens heel graag willen, lukte het gewoonweg niet om goed (genoeg) te voetballen en te spelen vanuit onze kracht. Afgelopen week is er adequaat getraind en zijn er weer verschillende accenten gelegd op het positiespel en de kracht van herhaling waarom bepaalde situaties zo enorm bepalend zijn in een wedstrijd. Vandaag zou blijken of we weer een stapje dichterbij zijn gekomen in de ontwikkeling. 

Leren knikker

Toch is het niet interessant, maar wel goed om te delen dat Joe Biden (geb: 1942), de president van de Verenigde Staten vandaag zijn verjaardag viert. En in 1985 werd de allereerste versie van Microsoft Windows uitgebracht. Dat dus! VRC begon aan de aftrap en we gingen een beetje druk zetten. Dit leverde ons binnen 30 seconden balbezit op via Ibrahim, die Victor in stelling bracht op de linkerkant. Het was nog een flink eind voor Victor, want hij moest van randje eigen helft helemaal oversteken met de bal aan de voet, schudde zijn verdediger af maar beloonde zichzelf niet met een doelpunt. Zijn schot kon de keeper niet voldoende verrassen. In de 3e minuut kregen we tot tweemaal toe een hoekschop in ons voordeel. De eerst leverde niks op. Uit de tweede kwam een scrimmage. De bal ging omhoog, Dylan zet goed zijn lijf er tussen, zoals hij zo vaak deed vandaag. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten terecht van Oscar en die haalde aan! De bal zeilde net over de lat over de rechterkruising. Balen! Een lastige, maar een redelijke mogelijkheid om op voorsprong te komen. Amper twee minuten later komt de bal vanaf de voet van Sven van rechts, die Dylan in stelling brengt. Dylan sprint zijn man eruit en schiet vrij snel binnen de zestien meter. Was het een voorzet of een schot? Bal gaat in ieder geval voorlangs. Wederom een kansrijke mogelijkheid op méér. Het leek er op dat we meer aan het voetballen waren en wat langer de bal in ons bezit konden houden en dat is heel positief. We zijn pas in minuut zeven waarbij Chahid de bal kon schieten op het vijandelijke doel. Helaas met iets te weinig kracht. Dus nog steeds geen treffer te noteren. En opeens in de 9e minuut en ik chargeer een beetje, maar van een afstandje ca 30 meter voor het doel, bedenkt Ibrahim zich niet en schiet de leren knikker ‘zomaar’ in de rechterbovenhoek. 1-0. Was dat lekker? Nou zeker wel! Gezien de mogelijkheden en kansen die hier vooraf gingen een enorme opsteker voor de GVVVBoys. Het eerste zogenaamde wapenfeit van GeelBlauw vindt plaats in de 10e minuut uit een hoekschop. De bal wordt niet voldoende weggewerkt en zij schieten de bal een beetje vanaf de linkerkant rand 16 over ons doel. Een onoplettendheidje zullen we maar zeggen. Een diepe bal van VRC verdwijnt achter ons defensieblok, de vrijgekomen speler neemt de bal snel op de schoen en ziet hem relaxed gepakt worden door Liam. 

Belangrijke ingreep

Een vrije bal van Salman, die hij van eigen helft schiet katapulteert over de achterhoede van VRC. Dylan, die vandaag een fantastische wedstrijd speelde, ging er vol achteraan. Helaas liep hij te ver naar de buitenkant waardoor zijn schot niet meer de juiste richting kon krijgen. Helaas schoot hij deze zeer goede mogelijkheid over het doel. Wederom een flinke trap van Salman in de diepte, alleen nu minder hoog waardoor die opgepakt kan worden door VRC. Zij brengen direct hun linkerflank in stelling. Wij kunnen dit niet direct opvangen, maar VRC produceert vanaf de 16 meter een schot die ons doel niet bereikt. In zo goed als dezelfde minuut (16) komt er een crossball van de VRC’ ers van links over rechts. Positioneel stonden we niet goed, waardoor we zelf een kans weggeven. Het schot komt uiteindelijk in de handen van onze goalie. Dylan wordt wederom weggestuurd aan de rechterkant en wordt via een heupzwaai tegen de grond gegooid. De vrije trap van Selim (vanaf randje zijlijn) is prima. De bal wordt vervolgens weggewerkt en voordat zij de counter inzetten komt Mees geweldig inglijden met een bloktackle/sliding, waardoor hun aanval wordt afgeremd. Een belangrijke ingreep! Een paar minuten voor rust zou het geweldig geweest zijn als wij op 2-0 zouden komen. Een sterke ingreep van Bram op het middenveld, gevolgd door een crossball op Victor, identieke situatie als in de eerste 30 seconden van de wedstrijd, had de 2-0 móeten zijn. Victor dribbelt geweldig naar het doel toe en hoewel hij ook nu diagonaal voor het doel staat, is de rechterhoek volledig open. Wederom een schot in de handen van de VRC doelman. Vlak voor de rust wordt Oscar gewisseld voor Akram die gelukkig kan spelen. Hoewel er daarna niet veel meer gebeurde kwamen er nog 2 minuutjes bij.

Oog-in-oog

In de rust gingen Marinos en Jaylen warmlopen en gingen Chahid en Victor eruit. Direct na de rust raken we de bal kwijt op het middenveld. VRC pikt op en stuurt meteen op links hun buitenspeler weg. Het schot wat hierop volgt is verwaarloosbaar. Dylan is 2x kort achter elkaar langs zijn verdedigende ‘maatje’. Deze had het zwaar en kon Dylan alleen maar neerhalen. De vrije trappen leverden niets op. De wedstrijd was er niet naar, maar VRC komt op gelijke hoogte. Een diepe bal wordt zeer goed ingeschat door hun aanvaller en oog-in-oog met onze goalie blijft hij kalm en koel en schiet beheerst binnen. 1-1. Wat een tegenvaller… toch bleven we zeer optimistisch spelen en daar waar het kon de vrije man zoeken. Uit een afvallende bal was het Mees die de bal vanaf de 16 meter lijn naast schiet. Geen kans, maar wél goed raken en gezien zijn potentiële kracht had het zomaar een bal op doel kunnen zijn. VRC zette goed druk op hem, dus snel handelen was ook nodig. Ibrahim komt er goed door op de linkerkant en snijdt naar binnen. Jammer dat hij koos voor buitenkantje rechts op doel i.p.v geplaatst binnenkantje. Nu draaide de bal voor het doel weg. Toch wel weer een flinke kans. De moegestreden Mees en Sven werden gewisseld voor Sami en Ruben en konden direct aan de bak. VRC wilde wel heel graag, maar op het juiste moment stond Salman steeds weer in de weg als een echte ‘Van Dijk’. 

Maak een keuze

We wilden echt heel graag voor de overwinning gaan en dat zag je aan alles, zeker ten opzichte van de vorige wedstrijden. Er was veel strijd, de wil om te winnen en vooral om elkaar te helpen. En daar was dan weer opeens een prachtige diepe steekbal van Akram op Jaylen. De verdediger kon nog net de bal schampen met het hoofd. En hoewel Jaylen veel sneller leek, maakte hij een duwfout en werd deze actie afgefloten en was deze mogelijkheid, verleden tijd. In de slotfase konden we het opbrengen om hoog druk te zetten en de boys hadden dit goed in de gaten. VRC ging achterin foutjes maken en wij konden een aantal keren, doordat we goed in de bal kwamen, in balbezit komen. Eerst was er een flinke kans voor Akram die de keeper testte met een pegel. De keeper pakte hem prima. Een andere optie was mogelijk geweest om van die afstand de bal over de keeper te schieten omdat die best ver uit zijn doel was gekomen. Maar zoals Erik terecht zegt, “als je een keuze maakt, maak hem dan met overtuiging”. Het schot was in ieder geval overtuigend. Dus zou je zeggen “missie geslaagd”. Luttele seconden later weer balverlies door VRC. Akram weer met een schot, ditmaal voorlangs van rechts naar links. En wellicht de mooiste actie van de dag: aan de linkerkant. Selim speelt de bal op Akram die op zijn beurt een schijntrap produceert en daarna Ibrahim wegstuurt met ‘ buitenkantje rechts’ langs de linkerkant van de defensie. Ibrahim trekt de bal terug en uiteindelijk komt de bal op rechts bij Dylan, ook Dylan loopt naar binnen en schiet de bal ongelofelijk maar waar, naast de paal. Pffff. iedereen stond al op de banken om te juichen. We bleven de druk maar opvoeren. Na goed ingrijpen van Sami en wederom een goede actie van Dylan had hij nu wel het geluk om de trekker over te halen? NEEE!! Nu voor het doel langs en naast de paal. Wat een pech. Inmiddels waren we ruim in de 60e minuut. En precies op klokslag 1 uur spelen kreeg VRC nog een schietmogelijkheid die ruim naast ging. 

Deceptie

Zou scheidsrechter Chris nog langer door laten spelen of vond hij het wel genoeg zo? Er waren enkele blessurebehandelingen geweest, dus een beetje tijd erbij, kon wel. En gezien onze ruime kansen die we kregen en het veel betere spel ten opzichte van de voorgaande weken hadden we onszelf moeten belonen met een overwinning. Die overwinning kwam er niet. Het kwam zelfs aan op een deceptie. Doordat we alles hadden gegeven en die verlossende treffer uitbleef, kregen we ook nog de spreekwoordelijke deksel op de neus. Vermoedelijk door de enorme druk van het zo graag willen kregen we de bal tot twee keer toe niet weg achterin en stond er pardoes een aanvaller vrij, alleen voor Liam. Die had geen moeite met het ‘killen’ van deze riante kans die hem in de schoot werd geworpen. De 1-2 was een feit. De vreugde bij VRC groot. Onze boys vielen allen op de grond van teleurstelling. Maar zij verdienen wel alle credits omdat zij zich nogmaals konden opladen voor een slotoffensief en de boys gingen na deze treffer vol op de aanval voor de aansluitingstreffer. Een schot van Dylan ging zelfs nog strak naast de kruising. Kort hierop floot de scheidsrechter af en was de emotie hoog. Toch hierbij een woord van #troost en #trots. Tjonge wat hebben jullie gestreden vandaag en hier kunnen we heel goed mee verder met z’n allen. Jullie hebben gevochten en gestreden als team…..en dat is de grootste winst!

Door GVVVBoys