do. jun 30th, 2022

KUNST- EN VLIEGWERK

Laten we beginnen om het respect uit te spreken richting de 14-jarige! scheidsrechter die vandaag drie duels moest fluiten. Dat was de oorzaak dat ons duel 20 minuten verlaat was. Hij moest eerst de oudere jeugd fluiten van PVCV. Een scheidsrechter met ‘eredivisie potentie’. Bij ons langs de lijn de nieuwe Bjorn Kuipers genoemd. Hij was duidelijk, resoluut, liet niet met zich sollen door omstanders en zei waar het op stond. Op naar ons feestje. PVCV uit dus. Het was weer een hele happening om op een vol sportpark te komen. Het ‘leeft weer’! Wat hebben we dat gemist. i.p.v. 13:55 begon het duel zelfs nog iets later en wel om 14:30 uur. We maken meteen een sprongetje want we willen graag goed nieuws horen. Dylan had onlangs nog de gouden tip gekregen om de bal tussen die twee witte staanders te plaatsen i.p.v. er naast. En hij deed zijn meegereisde vader, maar ook de andere fans een grote deugd door na een mooie rush de bal in de linker benedenhoek te schieten. Dit moet een ongelofelijk fijn gevoel zijn geweest voor hem (en zijn vader:-) 0-1 voor GVVVBoys. En dan waren we 5 minuten onderweg. PVCV liet er ook geen nepgras over groeien. In de 8e minuut werden wij opgeschrikt door een bal naast onze linkerpaal. En de schrik werd amper 1,50 minuut later nog groter doordat PVCV op gelijke hoogte kwam door een perfect geplaatste hoofdbal. De Vleutense ‘Kuipers’ keurde dit doelpunt echter af wegens buitenspel. Nog niks aan de hand dus. Toch schoot men kort hierna weer naast het doel. We gaven teveel mogelijkheden weg. Opeens was daar weer Dylan die nu de pech had dat een staander wel degelijk een functie heeft. De lederen knikker kwam hoog op de linkerpaal en het gevaar voor PVCV was geweken. Balen zeg! Kort hierop konden we genieten van een geweldige dribbel van Ibrahim. Hij kreeg de bal op rechts en sneed voor zijn mannetje langs. Liep de ’16’ in. Zijn bal kon met kunst- en vliegwerk vlak voor de lijn weggewerkt worden. Balen zeg deel 2!

ÉEN KEUZE

Het moet ook gezegd worden dat Ibrahim vandaag weer, geweldige dribbels had en hard werkte voor het team. Dit zegt niets over de rest, maar eigenlijk ook weer wel, omdat er vandaag voor iedere meter geknokt moest worden hoe lastig dat ook was. Balbezit krijgen ging nog wel, maar het lukte te vaak niet om langer balbezit te houden, balletje eruit te halen en weer op te bouwen. Dat was aan de ene kant zeker de verdienste van de daadkracht van de Vleutenaren. Toch moeten wij hier beter mee omgaan. Wij smijten met onze krachten en nog niet iedereen is op zijn fitst. Wederom balverlies waar uiteindelijk dan toch de aansluitingstreffer uit voortkwam. De 1-1 kwam via een diagonaal afstandsschot waar Liam niet bij kon. Hij probeerde de bal er nog enigszins ‘uit te kijken’, maar helaas. Daarna volgden nog 2 goede schietkansen voor de gastheren, deze vlogen tot onze tevredenheid over de lat. Luttele minuten voor de rust een wissel: Speedy Jaylen kwam erin voor Marinos. Niet heel veel later dan toch de voorsprong voor PVCV. Vanaf een beetje achterlijn werd de bal teruggetrokken. De ingelopen speler had maar één keuze en dat was vooral niet missen. Daar slaagde hij volledig in. De bal vloog erin. 2-1. 

10 SECONDEN

Zouden we na de rust uit een ander vaatje kunnen tappen zoals afgelopen week tegen Bennekom de tweede helft? Lees mee…In de rust werden er twee wissels doorgevoerd. De zeer hardwerkende Oscar en Ruben werden vervangen door Salman en Akram. Het spel golfde op en neer en er gebeurde heel veel in het eerste kwartier na de rust maar ook weer niet zo heel veel. Tóch stond dit duel bol van de spanning en het kon alle kanten op en vooral de tweede helft. Na circa 13 minuutjes in de tweede periode scoorde PVCV de 3-1. Wat een sof! Hé, de scheids liep naar onze vrouwelijke assistent scheidsrechter toe. Hij vroeg of zij ook gezien had dat de scorende speler eerst ‘hands’ maakte. Dit werd beaamd omdat dit zeer duidelijk was waargenomen, waarop hij dit doelpunt annuleerde. Zeer jammer voor de thuisclub, erg prettig voor ons blauwen zodat we in de wedstrijd bleven. En zoals zo vaak in het voetbal, gaat hij er aan de ene kant niet in…en opeens was daar Ibrahim die op rechts geweldig door kwam en de goed meegelopen Akram op maat bediende. Akram bleef koel, nam aan en schoot onberispelijk binnen. 2-2. We are back on track! Het spel bleef golven, maar nogmaals, het lukte ons niet om de bal minimaal 10 seconden in de ploeg te houden. De ballen kwamen net zo hard weer terug in het achterveld, waardoor de druk op de achterhoede vrijwel de gehele wedstrijd hoog was. Jaylen kreeg nog 2 dotten van kansen in een 1:1 situatie met de Vleutgoalie. Één ervan ging op de benen van de keeper, de andere kwam hoog naast het doel. 

OORTJE

Dit duel was een fysiek ware slijtageslag en daarom was, (maar vooral is) het fijn om een brede selectie te hebben. Sven en Victor gingen hun plaatst afstaan aan Chahid en Sami. Zij konden meteen aan de bak omdat de druk hoog bleef. Het zou er bijna op lijken dat dit duel in een 2-2 zou eindigen. Toch was het wederom Dylan die via zijn ‘oortje’ het sein RENNEN! kreeg van Salman. Van achteruit schoot Salman de bal over anderhalve linie heen en kon Dylan ruim vanaf eigen helft alleen op de keeper af. Wederom met succes. BAM 2-3. Lekker! Helaas voor Mees viel hij vlak voor tijd nog even uit nadat hij een ‘keekie’ had gehad op zijn bovenlijf. Ruben mocht er weer terug in om de defensie op orde te houden. Toch bleek het voor ons onmogelijk om dit duel winnend over de streep te trekken. En daarmee wordt al aangegeven dat PVCV helaas weer langszij kwam. Een doorgebroken speler kon vrij richting ons doel lopen. Zijn schot kon helaas niet voldoende gekeerd worden en verdween over de doellijn. 3-3. In het restant van de extra tijd (6 minuten) kon PVCV nog 4x op doel schieten. Gelukkig voor ons bleef het 3-3. Maar wat was het intens, spannend, soms billenknijpend, maar wat hebben we hard gewerkt!

Door GVVVBoys